Pegasus, Norsk Litteraturfestivals program for barn og unge, er nok en gang tilbake med nytt kjempeprogram. Velg blant nesten 100 morsomme, spennende og lærerike arrangementer for alle i skole og barnehage under Norsk Litteraturfestival 22.-28. mai.

 

I mai kan du virkelig få vekket leselysten på Lillehammer. Vi har et variert program hvor det er noe som passer for alle og enhver. Her kan du oppleve stjerneforfattere, verksteder og slampoeter, og du kan lære masse om alt fra dinosaurer, overtro og bakterier til miljøvern og aktivisme. Høydepunktene står i kø!

Frida Nilsson blir kalt Sveriges nye Astrid Lindgren, og det er ikke uten grunn! Hun har skrevet storslåtte eventyr og varme, humoristiske fortellinger som treffer både store og små lesere midt i hjertet. Det er ikke ofte vi møter forfatteren på scenen, men i mai møter hun de norske leserne på Lillehammer.

Gutta i trehuset har tatt norske lesere med latterstorm, og har blitt en av Norges mest leste serier. Her kombineres merkelige påfunn og humor i et univers der alt kan skje. Møt forfatter Andy Griffiths som er med digitalt (men live!) fra Australia i et arrangement ledet av Simon Stranger.

Yohan Shanmugaratnam har fulgt Chirag, Magdi og resten av Karpe-teamet tett i det intense halvåret mellom Omar Sheriff og Spektrum x 10. Resultatet er boka Hjertet i to, som gir et fascinerende innblikk i et univers få har sett fra innsiden. 

Nora Dåsnes vant Nordisk Råds pris for barne- og ungdomsbøker for tegneserieromanen Ubesvart anrop , og er nå aktuell med  La skogen leve. De voksne vil gjøre om skogen utenfor skolen til parkeringsplass. Bao skjønner at det er hun som må sette ned foten! Hun organiserer et opprør for å redde skogen, og drar med seg bestevennene Tuva og Linnéa. Og hvordan får man egentlig de voksne til å skjønne alvoret når man bare er 12 år? 

Dette, og mye mer, får du oppleve på Pegasus i mai.