Nå er det igjen klart for en høst fylt med fine påmeldingsarrangementer for skoler på Litteraturhus Lillehammer. Påmeldingen åpner 15. august, og det er førstemann til mølla.

Vi får besøk av Elias Våhlund, som skal fortelle om sin populære serie Håndbok for superhelter der siste bok nå er ute. For de minste leserne skal vi ha arrangementer med forfatter Gudrun Skretting og illustratør Eivind Gulliksen om deres bok Ellinor Vest får vinger. I tillegg gleder vi oss til et spennende musikkverksted i samarbeid med LIMPI, samt Barnebokbad om Jenny Fender sammen med forfatter Heidi Marie Vestrheim. Sjekk ut programmet her og meld på din gruppe i dag.

Norsk Litteraturfestival har fått en fantastisk gave av Sparebankstiftelsen som gjør at vi har mulighet til å lage arrangementer også utenom festivaluka i mai. Både høst og vår fyller vi scenen på Litteraturhus Lillehammer (på Lillehammer bibliotek) med gode forfattermøter, debatter, foredrag og verksteder for barn- og unge i kjent festival-stil. Tilbudet er gratis.

 

I høst kan du blant annet få oppleve:

LÅTSKRIVERVERKSTED

20. september 2023

Vil du lære hvordan en låt blir til? Sammen med LIMPI inviterer vi til verksted der en skoleklasse får prøve seg på å skrive tekster til låter, og lære om hvordan studentene jobber med å produsere musikk.

Passer for: 9. – 3VGS. klasse

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER

17. oktober 2023

Superhelten Lisa, også kjent som Røde maske, er tilbake! Håndbok for superhelter er en fartsfylt og spennende bokserie om ei jente som blir mobbet, helt til hun bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Nå kommer forfatter Elias Våhlund til Pegasus for å fortelle om Røde maskes seneste eventyr.

Passer for: 2.-4. klasse

ELLINOR VEST FÅR VINGER

15. november 2023

En dag våkner Ellinor Vest og oppdager at hun har fått vinger. Vinger!
Men det er ikke så gøy med vinger som man kanskje skulle tro. De er egentlig mest i veien, og Ellinor vil helst ikke at noen skal se dem. Mamma og pappa syr kapper og later som om Ellinor ikke har vinger. Men det har hun. Og plutselig en dag begynner de å flakse…

Hør forfatter Gudrun Skretting og illustratør Eivind Gulliksen fortelle fra en varm historie om annerledeshet og vennskap.

Passer for: Skolestartere + 1. klasse

BARNEBOKBAD

4. desember 2023

I løpet av høsten skal lærere i Lillehammerskolen kurses i metoden Barnebokbad. Som en oppfølging av dette arrangerer vi i vinter Barnebokbad med forfatter Heidi Marie Vestrheim. Debutboka hennes, Jenny Fender, leses høyt i de medvirkende klassene. I etterkant skal klassene, gjennom filosofiske samtaler, jobbet med forskjellige temaer fra boka og kommet frem til spørsmål de ønsker å stille forfatteren. Representanter fra klassene er spørsmålsambassadører og utgjør panelet som skal bokbade forfatteren på scenen. Velkommen til barnebokbad!

Passer for: 5.-7. klasse