Bárðdur Oskarsson

Bárður Oskarsson (født 1972 i Tórshavn) er bildebokforfatter, illustratør og kunstner. Han debuterte som barnebokforfatter i 2004 med boka Ein hundur ein ketta og ein mús (En hund, en katt og ei mus), som mottok Vestnordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2006 og samme år ble inkludert som “Special Mention” i White Ravens of The international children’s digital library. Stríðið um tað góða grasið (“Kampen om det gode gresset”, ikke oversatt til norsk) fikk samme anerkjennelse i 2013.
Oskarssons bøker er oversatt til dansk, norsk, svensk, islandsk, engelsk, fransk, tysk, slovensk og tsjekkisk og har mottatt tallrike priser og anerkjennelser. Blant annet mottok han Tórshavns barnebokpris i 2007, i 2013 mottok han LUCHS-Kinder- und Jugendbuchpreis for Hin flata kaninin (på tysk Das platte kaninchen). I 2015 ble han tildelt det færøyske kulturfondets årslegat. I 2016 ble En hund, en katt och en mus innstilt til den svenske Peter Pan-prisen, og boka Wilbert fra 2016 ble inkludert i IBBY Honour List 2018 i engelsk oversettelse.
Dette er for øvrig tredje gang en bok av Bárður Oskarsson er innstilt til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Han har tidligere vært innstilt med bøkene Hin flata kaninin (Den flate kaninen) i 2014 og Stríðið um tað góða grasið i 2016.