Rauni Magga Lukkari

Rauni Magga Lukkari (født 30. september 1943 i Utsjok i Finland) er en samisk forfatter. Hun flyttet til Tana i Finnmark, men er nå bosatt i Tromsø hvor hun driver et eget bokforlag – Gollegiella – som gir ut lydbøker på samisk og en del tospåklige bøker.
Hun regnes som en av de mest kjente samiske lyrikerne utenom Nils-Aslak Valkeapää. I 1987 ble hun nominert som samisk kandidat til Nordisk råds litteraturpris for Mørk dagbok.
Hun er også kjent for monologen En lykkens mann (2007), hvor Rauni Magga Lukkari debuterer som teaterforfatter. Stykket ble plukket ut til Norsk dramatikkfestival 2007, og er dramatisert ved Nationalteatret med Nils Ole Oftebro i hovedrollen som den kuede nordsamen hundset av sin mor. Stykket skildrer sorgmuntert en barsk oppvekst i Tanadalen. I april 2008 lanserte Lukkari Hilsen til som er diktsamlinga Ávvodivttat som samisk lydbok med norsk tekst. Diktene er gjendiktet av Laila Stien og utgitt med støtte fra Leser søker bok.
I 2009 kom Lex Sápmi – ja eará joccit/og andre stubber – kåserisamling og i 204 kom Gonagasbárdni gii sihkui álddu gatnjaliid – moderne eventyr for ungdom. Inneværende år er Rauni Magga Lukkari klar med ny diktsamling.

MII MUITALIT/VI FORTELLER

1. jun | 17:00 - 17:50 | Søndre Park

Legg til i din festival