Teater Joker

Teater Joker er et fritt scenisk kompani med en overordnet målsetting om å skape ny scenekunst, gjerne i samarbeid med en dramatiker om utviklingen av manuskriptet. Teater Joker har i snart 30 år (jubileum i 2021) skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Til sammen har Teater Joker underholdt over en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker, parallelt med enkelte produksjoner rettet mot voksne. Alle kompaniets tidligere produksjoner har turnert i stort volum over hele landet, og har også besøkt festivaler i utlandet bl.a. Sverige, Iran, Kina og India, og i mai 2020 gjester de en festival i Japan. Teater Joker samarbeider fast med den Norske Opera & Ballett og Yu Theatre i Kina.
Kompaniet har vunnet en rekke priser for sine forestillinger, blant annet Hedda-prisen 2017 for beste barneforestilling med «Brune». Teater Joker samarbeider med forfattere og dramatikere som Jesper Halle, Håkon Øvreås, Øyvind Torseter, Tore Renberg, Kim Hiorthøy og Bjørn Rørvig, og holder en rekke kurs og workshops både nasjonalt og internasjonalt.
Kompaniet ble etablert av Niels Peter Underland og Nina Carlheim Gyllensköld i Paris i 1990 og har siden skapt nye forestillinger i hovedsak for barn og unge. Forestillingene har turnert i stort volum over store deler av landet, og flere av produksjonene er også vist internasjonalt

Medvirkende:

Ide og Regi: Irene Lecomte
Skuespillere: Guri Glans, Haakon Strøm, Kari Ramnefjell
Produsent: Kari Ramnefjell

DET VAR EN GANG DET BLE ET NÅ

Fredag | 09:00 - 09:45 | Kulturhuset Banken, Festsalen

Legg til i din festival