Norsk Litteraturfestivals personvernerklæring

Her kan du lese mer om hvordan Norsk Litteraturfestival samler inn og behandler personopplysninger.

Norsk Litteraturfestival samler inn og bruker personopplysninger, det vil si data som kan knyttes til våre brukere. I den forbindelse har vi ansvar for å håndtere data på en sikker og brukervennlig måte, som oppfyller både lovkrav og de forventningene brukerne våre har. Det er Norsk Litteraturfestival som er behandlingsansvarlig virksomhet for behandlingen av personopplysninger beskrevet i denne erklæringen, selv om opplysningene samles inn og lagres hos andre virksomheter. Norsk Litteraturfestival har skrevet under databehandleravtaler med de virksomhetene dette gjelder.

Oversikt over stedene der vi lagrer og samler inn personopplysninger:

  • Marcato (festivalstyringsverktøy)
  • TicketCo (billettsalg)
  • Google Analytics
  • MailChimp (nyhetsbrev)

Hvor og når samler vi inn opplysninger? Og hvilke opplysninger samler vi inn?

Marcato

  • Hvis du registrerer deg som frivillig lagres vi en rekke opplysninger om deg i Marcato. For eksempel:
    • Tlf og epost
    • Telefonnummer til de nærmeste pårørende
    • Bilde (valgfritt)
    • Tilgjengelighet under festivalen
  • Hvis vi registrerer deg som artist/forfatter lagrer vi epost og telefonnummer i Marcato for å kunne kontakte deg og tilby deg oppdrag. Vi lagrer også bilder av alle som skal delta og registrerer hotellbehov, reisebehov, allergier, tekniske behov, etc for å kunne skreddersy et festivalopphold som er tilpasset hver enkelt gjest.
  • Samarbeidspartnere registreres med navn og epostadresse.

TicketCo

Hvis du kjøper billett via TicketCo lagres din epost. Vi sender også en mail med en link til en spørreundersøkelse i etterkant for å gi deg muligheten til å komme med tilbakemelding. (Du kan sende en mail til post@litteraturfestival.no hvis du ikke ønsker å motta spørreundersøkelsen.)

Google Analytics

Ved bruk av nettsiden lagres informasjon om enhet, enhets-ID, IP-adresser og cookiedata, men opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi ser hvilke innlegg som får flest treff og hvor lenge besøket varer. Det registreres også hvor i verden våre lesere befinner seg og når på døgnet sakene våre blir lest.

MailChimp

Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev lagrer vi din epostadresse. E-postadressen deles ikke med andre og slettes om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv eller om du sier opp abonnementet.

Norsk Litteraturfestival sender ikke personopplysninger videre til tredjepart.

Lagring / sletting

Vi lagrer personopplysningene inntil vi blir bedt om å slette dem, at vi blir klar over at opplysningene ikke lenger er nødvendige å ta vare på eller i inntil 3 år etter at tjenestene og kundeforholdet er avsluttet. Personopplysninger knyttet til fakturaer og betaling beholdes i minst 10 år, slik det er påkrevd i henhold til norsk regnskapslovgivning.

Du kan når som helst ta kontakt med oss og be om å få innsyn i hva vi har lagret om deg.

Dersom du har spørsmål eller innvendinger til hvordan vi behandler dine personopplysninger ber vi deg ta kontakt med oss på post@litteraturfestival.no.

Det er også mulig å sende en offisiell klage til Datatilsynet hvis du mener vår behandling av dine personopplysninger strider mot gjeldende personopplysningslov eller GDPR.

Cookies/informasjonskapsler

Vi bruker noen få cookies for å tilrettelegge og tilpasse våre nettsider til din bruk. Informasjonskapsler er små tekstfiler eller binære data som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Informasjonskapsler inneholder ikke personopplysninger og bruk av nettstedet kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Se eget avsnitt om våre cookies/informasjonskapsler.