FESTIVAL MORGANA

Eller hvorfor det haster å gjenåpne og gjenoppbygge kulturlivet

Etter 15 måneder med pandemi, sosial distansering og festivalforbud fremstår festivalsommeren som en luftspeiling som lokker i horisonten, men som nektes å manifestere seg. Langvarig scenenekt har fått kunstnere, arrangører og underleverandører til å blø, samtidig som publikum synker stadig lenger ned i kollektiv depresjon.

Vaksinering, vaksinepass og hurtigtester gjør at spørsmålet ikke lenger er hvor lenge vi må unngå møteplassene, men hvordan vi kan legge til rette for å møtes på en trygg måte. Arbeidsplassene, folkehelsa og de gode kulturopplevelsene ligger i å hjelpe kulturarrangørene opp igjen i stedet for å bruke penger på å holde bransjen nede.

Norsk Litteraturfestival inviterer i samarbeid med Norske Festivaler til konferanse hvor gjenåpningsplan og hva som skal til for å vinne publikum tilbake står på agendaen, sammen med diskusjon og innspill til hva som skal til for å bringe festivalene over kneika vi opplevde i fjor og i år.

PROGRAM:
Kl. 11.00
Tingenes tilstand

▪ Statusrapport fra litteraturfeltet
Hvilke konsekvenser har pandemien fått for litteraturformidlingen og lesing? Hvordan står det til med arrangørleddet - litteraturhus, kulturhus, festivaler – etter et år med kulturell nedstenging? Heidi Austli, leder Forleggerforeningen, Kari Spjeldnæs, stipendiat Høgskolen Kristiania, Marit Borkenhagen, festivalsjef Norsk litteraturfestival, Ingvild Herzog, daglig leder Norsk forfattersentrum.
Ordstyrer: Håkon Haugsbø.

▪ Plutselig ble det helt stille, v/Marta Breen, forfatter og samfunnsdebattant

▪ Lunsjpause

Kl. 12.20
Gjenåpning
▪ Ode til alt Ute, kunstnerisk innslag v/Fredrik Høyer

▪ Kan kunnskap, testarrangementer og nye tiltak som helsepass og hurtigtesting redde festivalsommeren? v/ Svein-Egil Hernes, produsent, og Atle Fretheim, fagdirektør FHI

▪ Hvordan sikre trygge rammer for publikum og vinne dem tilbake?
May Brit Støve, direktør Peer Gynt-stemnet, Petter Myhr, direktør Olavsfestdagene, Mariann Bjørnelv, festivalsjef Moldejazz, Svein-Egil Hernes, produsent, og Atle Fretheim, fagdirektør FHI. Ordstyrer: Håkon Haugsbø.

Kl 13.40
Gjenoppbygging
▪ Hva vil pandemien bety for kultursektoren på sikt? Om Kulturrådets planer for analyser, vurderinger og dialog v/Haakon Bekeng-Flemmen

▪ Spørsmål og dialog.

▪ Politisk duell om gjenoppbygging av kulturfeltet, med bl.a. Even Aleksander Hagen (Fylkesordfører i Innlandet fylkeskommune, Ap) og Line Spiten (Politisk rådgiver Familie- og kulturfraksjonen Høyres Stortingsgruppe). Ordstyrer: Håkon Haugsbø.


Tirsdag

11:00-15:00

Gratis
Lillehammer kino, sal 4

Legg til i din festival