HOVLAND OG TOMRENS VISESANGORKESTER

Hovland og Tomrens visesangorkester kaster lys over den sterke nordiske visesangtradisjonen gjennom sine personlige tolkninger, sydd elegant sammen av den alltid opplagte Ragnar Hovland, med nyskrevne tekster for anledningen.

Orkesteret lover en kombinasjon av norsk og svensk visesang og en miks av klassikere/svisker og mer ukjente viser. Det blir innslag av Bellman, Taube, Åkerstrøm, Prøysen, Erik Bye, Lillebjørn Nilsen, for å nevne noen. De vurderer også et visst finsk innslag, for eksempel Höstvisa av Tove Jansson, og de kan tenke seg å framføre den finske «nasjonaltangoen» Satumaa.

Begrepet «vise» finnes bare på nordisk, og særlig har Sverige stått sterkt med visekunstnere og store fortellere som Carl Michael Bellman på 1700-tallet og Birger Sjöberg og Evert Taube på 1900-tallet. Den nye visebølgen i Norden kom tidlig på 1960-tallet med en rekke populære artister som Olle Adolphson, Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. I Norge står Alf Prøysen i en særstilling som visekunstner. Alf Cranner og Åse Kleveland kom som fornyere av visesangen i Norge, før en yngre generasjon, med Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Hege Tunaal, Ole Paus, Øystein Sunde, Kari Svendsen, Finn Kalvik med flere ble stående som representanter for den såkalte visebølgen i Norge i årene omkring 1970.

Bjørn Tomren, Ragnar Hovland, Hallvard Djupvik og Heine Bugge.

Onsdag

21:00-22:30

280,–
Brenneriet

Legg til i din festival