I UNDSETS HAGE

Velkommen til en inspirerende og lærerik søndag i Sigrid Undsets hage. Gjennom foredrag og inspirerende kåserier kan du lære mer om kulturhistoriske hager, hvordan kjente forfattere valgte sine skrivesteder, og ikke minst om den store naturforskeren Carl von Linne, som Sigrid Undset omtalte som sin verdslige skytshelgen og hadde hengende over skrivebordet sitt.


Kristin Brandtsegg Johansen og Cecilie Skeide er vertskap for denne dagen og inviterer også til vandring i Sigrid Undsets hage.


Egne steder


Inspirert av Virginia Woolfs klassiske essay Et eget rom la forfatter og journalist Kristin Valla ut på en reise til Frankrike for å skaffe seg et sted å skrive. Med lånte penger og en uforløst roman kjøper hun et gammelt hus i en liten sørfransk landsby.
Drømmen om et eget rom er beskrevet av en rekke betydningsfulle forfattere gjennom historien. For mange ble rommene og husene livsprosjekter som gikk hånd i hånd med forfatterskapet. I boka Egne steder møter vi forfattere som Amalie Skram, Agatha Christie, Suzanne Brøgger og Sigrid Undset, idet de renoverer, innreder og dikter. Under hvilke forutsetninger blir litteratur til? Hvor langt går forpliktelsene som mor og ektefelle, og hva slags forpliktelser har man ovenfor seg selv som individ og menneske?
Egne steder er en fortelling om å skape rom for seg selv, om kreativitet, frihet, kjærlighet og estetikk.


Kulturhistoriske hager


Vi har invitert Ingeborg Sørheim fra VEA til å snakke om kulturhistoriske hager og grønn kulturarv.


Torgeir Skorgen kommer og forteller om Carl von Linne, Sigrid Undsets store læremester når det kommer til innsikt i naturen og naturforståelse. Hun har hans portrett hengende flere steder på Bjerkebæk, og hun kalte ham sin verdslige skytshelgen. Forsommeren 1940 besøkte hun hans hjem i Uppsala.


Vi runder av dagen med en vandring ut i Sigrid Undsets vakre hage på Bjerkebæk, en hage til nytte og nytelse. Hele sitt liv hadde hun drømt om en hage, endelig på Bjerkebæk, får hun sin egen hage.Les deg opp!


Her finner du bøkene fra arrangementet:


Kristin Valla: Egne steder

I samarbeid med Sigrid Undset-selskapet

Søndag 28. mai

12:00-15:00

300
Bjerkebæk

Legg til i din festival