I UNDSETS HAGE

Hagedag på Bjerkebæk

Velkommen til inspirerende og lærerik søndag i Sigrids hage. Gjennom foredrag og inspirerende kåserier kan du lære mer om engelske hagetradisjoner, hvordan kjente britiske forfattere har utformet sine hager, hvordan Sigrid Undset realiserte sin hagedrøm og hvordan din hage gradvis kan omdannes til en bugnende cottage garden eller en sunn og spiselig hage.

Forfatter og Undset-biograf Kristin B. Johansen er konferansier og inviterer i løpet av dagen også til en vandring i Undsets hage.

Britiske forfatterhager
Janne Stigen Dragsholt er forfatter og professor i litteratur. Gjennom podkasten «Kjente bøker på 4 minutter» og «Fra Shakespeare til Knausgård: 66 klassikere du naturligvis har lest» har hun bidratt med humoristiske og raske innføringer i klassikere du naturligvis burde ha lest og kan være fristet til å briljere med i selskapslivet. Vi har bedt henne om en tilsvarende innføring i britiske forfatterhager.

Spiselig hage
I hagen til Dennis Asbjørnsen vokser nærmere 60 spiselige vekster og når han kommer til Bjerkebæk håper han å inspirere publikum til å dyrke sine egne grønnsaker. Det er både enkelt og billig enten du har en hel kjøkkenhage til rådighet, har drivhus som forlenger sesongen eller begrenser deg til vinduskarmen eller en balkongkasse.

Roser og bugnende hager
Helen Fredholm har anlagt en cottage garden på Toten. Der bugner det av roser og klematis og hele sommeren er hagen åpen for besøkende. På Bjerkebæk snakker hun om engelske hager, Sigrid Undset, staudedeling, hager som er anlagt på naturens premisser, til nytte og nytelse!

Boksalg og signering

I samarbeid med Sigrid Undset-selskapet

Søndag 5. jun

12:00-15:00

300,-
225,- for medlemmer av Sigrid Undset-selskapet
Bjerkebæk

Legg til i din festival