MESTERMØTE: WESTÖ OG ULLMANN

Vi er stolt av å presentere to av Nordens største forfattere til samtale. Linn Ullmann og Kjell Westö har stor respekt og gjensidig beundring for hverandres forfatterskap. Hvordan leser de hverandre, hva inspirer dem og hvordan skriver de?

I Kjell Westös roman, Tritonus, vender en verdenskjent dirigent hjem og bygger seg et palass i den finske skjærgården. Bare kirkespiret i byen rager høyere enn Casa Tritonus. Westö er en formidabel skildrer av vår moderne historie, og med sin siste roman «Tritonus» skygger han ikke banen for noen av vår samtids store temaer. Den 58 år gamle stjernedirigenten og klarinettisten Thomas Brander overlever så vidt et terrorangrep på flyplassen utenfor Brussel. Han mister en jobb i Stockholm etter metoo-anklager fra en student han hadde et forhold til på musikkakademiet. Døde sjøfugler skyller inn på stranden, og noen setter fyr på asylmottaket i byen.

I Linn Ullmanns sjette kritikerroste roman, De Urolige, har hovedpersonen vokst opp med sine berømte kunstnerforeldre, og selv blitt forfatter. Hun lærte tidlig at det ikke var så lett å skille mellom hva som var sant og hva som ikke var det. Livet med foreldrene var en øvelse i å omsette erfaringer til historier og bilder. Hun tegnet kart og førte lister for å mestre vekslingen mellom det uforanderlige livet med faren på en karrig øy i Østersjøen og det omflakkende livet med moren i Norge og USA.

Vi diskuterer gjerne kunstnerens vilkår, men hva med vilkårene til de som står kunstnerne nær?

Kjell Westö (FI) og Linn Ullmann deltar begge digitalt mens moderator Kaja Schjerven Mollerin befinner seg på scenen på Lillehammer.

Torsdag

14:00-14:50

180,–
Lillehammer kino, sal 2

Legg til i din festival