KRIMKVELD

Nye tendenser og Nordisk mestermøte

Vi feirer den nordiske storslåtte krimtradisjonen med nye stjerner og gamle mestere.

Bergens store kronikør, Gunnar Staalesen, høstet strålende kritikker for sin siste roman, 2020. Post festum, som er en frittstående fortsettelse av hans bredt anlagte romantrilogi om Bergen og Norge i det 20. århundre. De siste tjue årene omfatter store og dramatiske begivenheter, og under hviler gåten om den såkalte Isdalskvinnen, et mystisk dødsfall som inntraff i Bergen i november 1970.

Også Anne Holt fikk strålende kritikker for sin siste roman Det ellevte manus, der hun igjen slipper løs sin gamle krimhelt Hanne Wilhelmsen. Sentralt i handlingen står covid19 og norsk forlagsbransje. Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig.

Jan Guillou er en av Sveriges mestselgende forfattere, særlig kjent for bokserien om den svenske agenten Carl Hamilton, som også er filmatisert. I tillegg til den har den historiske romanserien om korsfareren Arn Magnusson og hans innvirkning på historien til det svenske kongeriket vært på bestselgerlistene i flere land.

Når Anne Holt, Gunnar Staalesen og Jan Guillou møtes på samme scene for å snakke om sine forfatterskap og britiske forbilder, er det ikke mindre enn en krimlitterær begivenhet.

Den nye krimmen
To av våre nye store krimstjerner Aslak Nore og Gard Sveen møtes til samtale om egne forfatterskap og nye tendenser i krimlitteraturen. Med Havets kirkegård har Aslak Nore har høstet strålende kritikker for sin siste bok Havets kirkegård, og Gard Sveen fikk blant annet Rivertonprisen for sin debut Den siste pilegrimen (2013), og har siden skrevet fire kritikerroste romaner om politimannen Tommy Bergmann.

Ordstyrer: Eivind Riise Hauge

Boksalg og signering

Lørdag 4. jun

18:00-19:30

280,–
Lillehammer bibliotek

Legg til i din festival