KUNSTNERMØTER

Møt Roy Jacobsen, som både snakker om Fritz Dörries og Barrøy-serien, og overvær lesesirkel om Magnhild Haalke. Velkommen til litterær salong med kunstnermøter på tvers av tid og sjanger.

Først ut er musiker Per Arne Glorvigen og forfatter Kjartan Fløgstad, som, like før de må haste videre til lydprøve før kveldens konsert Canciones de cobre / Koparsongar, møter festivalens kunstneriske rådgiver, Marit Eikemo, til en samtale om sitt forhold til Latin-Amerika og samarbeidet dem imellom.

Roy Jacobsen og Anneliese Pitz har skrevet bok om naturvitenskapsmannen og oppdageren Fritz Dörries (1852 -1953). Om et fantastisk liv og en reise uten sidestykke. Jacobsen og Pitz møter Magnhild Bruheim til samtale.

Allis sønn av Magnhild Haalke ble en stor suksess da den kom ut i 1935. En av de begeistrede leserne i bokas samtid var Sigrid Undset, som bidro til å løfte den frem og få den utgitt i Amerika, hvor den fikk en fantastisk mottakelse. Siden har den blitt glemt. Festivalsjef Marit Borkenhagen har invitert Sidsel Brodkorp, entusiastisk leser, Olav Brostup Müller, Lillehammers egen kultursjef, og idehistoriker Kristin B. Johansen til lese boka og diskutere den på scenen.

I høst er Roy Jacobsen aktuell med Bare en mor, fjerde bok i den kritikerroste Barrøy-serien. Mange har allerede kastet seg over romanen, mens andre må smøre seg med tålmodighet til de står for tur i bibliotekenes lange ventelister… Samtalen mellom Roy Jacobsen og forfatterkollega Magnhild Bruheim blir garantert en inspirasjon til videre lesing.

Lørdag

15:00-17:30

Legg til i din festival