NÆRBILDE: HERNAN DIAZ

Den Pulitzerprisvinnende romanen Tillit av Hernan Diaz går sin seiersgang verden over. Nå kan du oppleve ham på Lillehammer.
Hernan Diaz er født i Argentina, har vokst opp i Sverige, men har tilbragt mesteparten av livet sitt i USA. Og det er nettopp amerikansk historie som er utgangspunkt for Tillit; Børskrakket i 1929, hva som ledet opp til det og alt det førte med seg. Men like mye er Tillit en roman om makt og penger og en snedig pageturner som drar leseren med seg på en reise gjennom det 20. århundret, i et stadig mer besettende forsøk på å skille løgn fra fakta.
Diaz ble nominert til Pulitzer-prisen og PEN/Faulkner Award for debutromanen In the Distance (2017) og i 2022 ble han nominert til Man Booker-prisen for Tillit. Boken har fått jublende kritikker. Marta Norheim i NRK skriver at dette er «Romanen som har alt. Tillit siktar seg presist inn mot punktet der psykologi og finans kryssar kvarandre. Resultatet er svimlande.», mens DNs kritiker Varg Lukas Folkman skriver at boken er «Særs vanskelig å legge fra seg. Hernan Diaz tegner et strålende portrett av et ekteskap, sett fra fire forskjellige perspektiver. (...) Romaner med en så leken innstilling til form, som samtidig er så tilgjengelige som Tillit, er sjelden vare.»
Bjørn Alex Herrman har oversatt Tillit til norsk. Moderator: Maria Reinertsen.Les deg opp!


Her finner du bøkene fra arrangementet:


Hernan Diaz: Tillit

Arrangementet er på engelsk

Lørdag 27. mai

16:00-16:50

280
Kulturhuset Banken Festsalen

Legg til i din festival

Bidragsytere