TEGNET VIRKELIGHET: KVERNELAND OG ASK

Tegneseriedokumentaren er en sjanger i sterk vekst. Møt to av de fremste innen sjangeren: Lene Ask og Steffen Kverneland i en samtale rundt liv og tegning og hva tegneserien tilfører dokumentarsjangeren.

Da Steffen Kverneland fikk Bragprisen i 2006 for Munch, var det første gang en tegneserie ble nominert til prisen, med følgende begrunnelse: Denne boken løfter sin sjanger til et nytt nivå, samtidig som den er en fest å lese. En fortelling som opplyser, engasjerer og underholder leseren. Ord og bilder integreres med en sikkerhet og selvstendighet som gjør boken til et mesterverk i sin klasse».

Med tegneseriebiografen Brillegeit (2021) tar Kverneland opp tråden fra den selvbiografiske tegneserien “En frivillig død” i 2018. I Brillegeit følger vi Steffen Kverneland fra barndom i Haugesund, skolegang, kunstneren som ung mann og student i Bergen, til han prøver å etablere seg som tegner i Oslo.

Illustratør, forfatter og fotograf Lene Ask kom i 2021 ut med en ny dokumentarisk tegneserie. O bli hos meg handler om norske misjonærbarn, i hovedsak basert på intervjuer med nordmenn som vokste opp i India, Japan, Kenya, Tanzania, Taiwan, Madagaskar og Indonesia, helt tilbake til 1930-årene og frem til 1990-årene.

Steffen Kverneland og Lene Ask.
Ordstyrer: Walter Wehus

Boksalg og signering

I samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Onsdag 1. jun

14:00-14:50

180,–
Verdensteateret

Legg til i din festival