VÅRE SPEKTAKULÆRE KROPPER

Velkommen til en samtale mellom to ekstraordinære debutanter fra henholdsvis England og Norge. Hver på sin måte utforsker Maddie Mortimer og Ninni Nyhus språket og kroppens mysterier.

I Maddie Mortimers debutroman, Maps of our spectacular bodies, har noe begynt å bevege seg i Lias kropp, en katastrofeturist, som reiser nedover breddene av kanalene hennes. Og sprer seg.

En plutselig diagnose får grensene mellom Lias fortid og nåtid til å kollapse, og dypt begravde hemmeligheter våkner til live. Etter hvert som landskapet rundt blir umulig å skille fra det indre landskapet, står Lia og hennes familie overfor noen av de vanskeligste spørsmålene av alle:

hvordan kan vi gå videre fra hendelsene som har formet oss, når kroppene våre lagrer alt?

Maddie Mortimers forbløffende debut er en symfonisk reise gjennom en kvinnes kropp: en vill og lyrisk feiring av begjær, tilgivelse og mørket i oss alle, både hjerteskjærende og morsom. I denne samtalen møter hun den norske Ninni Nyhus, som debuterte med diktsamlingen Jeg fant en måne i navlen i fjor, en overrumplende, komisk, opprørende og dypt menneskelig bok -- kroppen kan romme både utrolige ting og syke ting, erfaringen av egen kropp er sentral og gynekologens behandling og kommunikasjon er svært lite tilfredsstillende.

En dag oppdager hun en liten mann i hårbørsten, dagen etter finner hun en i tampongeska. Snart er de overalt i leiligheten.

Maddie Mortimer (UK) og Ninni Nyhus. Ordstyrer: Vilde Alette Monrad-Krohn

Arrangementet er på engelsk

Fredag 3. jun

16:00-16:50

180,–
Festivalteltet

Legg til i din festival

Bidragsytere