YUTOLAND

- en lesestund

- en lesestund med Amela Koluder

Hjertelig velkommen til Yutoland – en magisk fantasiverden! En fairy tale som tar oss med fra frykt til håp.

Yutoland viser hvordan en vanlig, trygg og bekymringsløs tilværelse raskt kan forvandles, og samtidig hvor mye styrke og kraft som mobiliseres når livet står i fare. Ara og Eta er ungdommer som lever et lykkelig liv i det fargerike Yutoland. Under magiske stjernestøvskyer er de gjemt fra det farlige monsteret Sme. Så skjer det! Monsteret Sme begynner å sende fargeløse skyer med kald røyk mot Yutoland.

Et flyktningbarn bærer med seg frykt, smerte og tristhet, men også håp, stå på vilje og raushet. I spenningen mellom disse sterke følelser, oppstår det en drivkraft og en livsglede som bor i hver enkelt av oss. En flyktning, og særlig et barn, mister sin bekymringsløse barndom når det møter noen av de verste traumene livet kan by på. Likevel blir håpet og drømmen om fremtiden mer levende og til tider altoppslukende. For vi tilpasser oss raskt og evner å glede oss over små ting selv i en vanskelig situasjon.

Yutoland kan bidra til å hjelpe både voksne og barn til å bearbeide noe vanskelig som har skjedd i livene deres. Tross i den alvorlige tematikken er boken svært leken og varm i uttrykket.

I denne fortellerstunden vil forfatteren Amela Koluder lese fra boken sin og fortelle litt om hvordan den har blitt til.

Arrangementet er gratis for de som har billett til Kulturhjerte - en konsertforestilling.

Boksalg og signering
For hele familien

I samarbeid med Kulturhjerte

Lørdag 4. jun

14:15-14:45

inkludert i billetten til Kulturhjerte - en konsertforestilling
Gjestestuen

Legg til i din festival

Bidragsytere