Konkurranse: Spleis på noe du tror på!

Hva mener du fortjener en skikkelig Spleis? Beste formål får en kickstart på 10.000 kr.

Norsk Litteraturfestival inviterer elever på mellomtrinnet i Gudbrandsdalen, fra Lillehammer i sør til Sel i nord, til å engasjere seg samfunnsøkonomisk. Vi vil høre hva dere mener det er aller viktigst å gi penger til i dag. Er det tiltak for bedre psykisk helse, er det idrett i nærområdet, er det et klimatiltak, den lokale ungdomsklubben, eller er det kanskje noe helt annet?

Klassen diskuterer seg frem til et felles prosjekt dere tror på og ønsker å støtte. Videre skriver dere en samlet begrunnelse for tiltaket på ca. 1 A4-side, som dere sender inn til festivalen på pegasus@litteraturfestival.no innen 15. mai.

Hva er det som gjør at dere mener det er viktig å støtte akkurat deres formål? Den beste begrunnelsen kåres av Norsk Litteraturfestival og Sparebank 1 Gudbrandsdal.

Premie: Vi oppretter en Litteraturfestivalspleis til inntekt for formålet vinnerklassen har valgt. Sparebank 1 Gudbrandsdal kickstarter spleisen med å gi kr. 10 000,- til formålet. Videre oppfordrer vi både publikum og gjester under festivalen til å bidra til å få spleisen til å vokse. Bli med å gjøre en forskjell for et prosjekt du tror på!

For: 5.-7. klassinger i Gudbrandsdalen, fra Lillehammer i sør til Sel i nord. 

Konkurranseperiode: 15. april – 15. mai. 2021