Fotokreditering: Lars Botten

VAAR BOTHNER

Vaar Bothner (f. 1991) er oppvokst i Kragerø og bosatt i Oslo.

Hun er utdannet landskapsarkitekt ved NMBU og UC Berkeley, og jobber til daglig med byutvikling i Oslo. Hun har et brennende engasjement for alt liv i byen - både mennesker, dyr og planter, og er spesielt opptatt av hvordan byene våre må tilpasses et klima i endring.

Hun har i flere år vært skribent og redaktør for magasinet Kote, et tidsskrift om våre fysiske omgivelser, og har også publisert tekster i andre tidsskrifter. I 2020 kom boken Fem fortellinger om landskap, der hun er medforfatter i et kapittel som tar for seg “det grønne skiftet”.

I 2019 åpnet hun galleriet og kafeen Sorgenfri på Majorstuen, som er en visningsplattform for skandinavisk kunst, design og andre kulturelle uttrykk. I 2021 ble Sorgenfri nominert til årets visningsrom av Subjekt, og Vaar ble nominert til Årets ledestjerne av Dagens Nærlingsliv.

Hun arbeider også med egne kunstprosjekter, der gjenbruk av byggematerialer fungerer som utgangspunkt for de ulike prosjektene.

Elli og Enter og den store planteplanen er hennes første barnebok.

Deltar på:

Torsdag 30. mai
Barnebokbar
Håkon Marcus, Ida Therese Klungland, Inger Johanne Sæterbakk, Magnhild Bruheim, Maria Parr, Ola Nielsen Oldani, Vaar Bothner

Tid

Torsdag
18:00 - 19:30

Sted

Hvelvet

Pris

Gratis

GRATIS
Legg til i din festival