Festival-løyper

Med 265 arrangementer kan det bli vanskelig å velge! Vi har derfor laget forskjellige festivalløyper for å gjøre det lettere for deg.

Undset-løype

Nobelprisvinneren Sigrid Undset er en av festivalens bærebjelker. Se programmet som belyser hennes forfatterskap.

Poesiløype

Vi samler noen av de beste poetene – både etablerte navn, helt nye forfattere og internasjonale stjerner – for å skape en unik opplevelse for deg som elsker poesi.

Klassisk løype

Klassisk løype tar deg gjennom store høydepunkter i norsk og internasjonal litteraturhistorie.

Festløype

Folk kommer tilbake til Norsk Litteraturfestival år etter år på grunn av den gode atmosfæren. Også i år har vi mye festlig å by på.

Familieløype

I festivalhelgen har vi tilbud for hele familien – det meste gratis! Se hva du kan ta med barna på!

Bibliotekløype

For første gang er det laget en egen løype spesielt tilpasset bibliotekarer. 

Debattløype

Denne løypa inneholder et utvalg poster for deg som er opptatt av samfunnsspørsmål og setter pris på en god debatt.

Bjørnsonrekka

Caspar Eric får Bjørnsonprisen 2024. Prisen deles ut under åpningsforestillingen tirsdag og suppleres onsdag med flere arrangementer.

Verden rundt-løype

Også i år har vi invitert forfattere fra alle verdenshjørner til Norsk Litteraturfestival, og i løpet av festivalen kan du møte forfattere fra 15 land.  

Andre verdenskrigs-løype

Psykologene sier at krigsopplevelser går i arv i tre generasjoner, først i fjerde generasjon er man fri. Hvordan ser vi på andre verdenskrig i dag? Og hvordan formidler vi erfaringene fra tidligere generasjoner til fjerde generasjon?

Debutantløype

Er du nysgjerrig på de ferskeste stemmene i norsk litteratur? Også i år har Norsk Litteraturfestival en stor debutantsatsning.

 

Språkløype

Oppdag språkets mangfold fra de største til de minste språk i verden. Se litteraturens verden gjennom brillene til språkeksperter og språkelskere i vår spennende språkløype.

Filmløype

Norsk Litteraturfestival byr ikke bare på samtaler om litteratur og kunst; under festivalen kan du også oppleve fantastiske filmer med et litterært forelegg!

Historisk løype

Utforsk festivalens poster og opplev dyptgående diskusjoner, forfattermøter og historiske reiser gjennom litteraturen.

 

Kjærlighetsløype

Kjærlighet og relasjoner utgjør en utømmelig kilde til god litteratur, så hva er mer naturlig enn en kjærlighetsløype på Norsk Litteraturfestival? Her er postene som belyser relasjonstemaet.

Kunstløype

Også i år står kunst sentralt på Norsk Litteraturfestival, og vi samarbeider med tre ulike kunstnere. Vi kan by på utstillinger, samtaler, kunst og litteratur.

Musikkløype

Utforsk vårt varierte program som kombinerer litteratur med musikalske opplevelser. Bli med på intime konserter, poetiske lydspor og levende opplesninger akkompagnert av musikk. La deg inspirere av samspillet mellom ord og melodier, og opplev litteraturen på en helt ny måte.

Naturløype

Norsk Litteraturfestival ønsker å løfte og debattere aktuelle samfunnsspørsmål knyttet til klima og inkludering/sosial bærekraft. Vi har som mål å spre kunnskap og bidra til en balansert offentlig debatt. Siden 2021 har vi vært formelt stemplet som «miljøgodkjent arrangement».

Prisvinnerløype

Opplev mesterverkene fra prisvinnende forfattere på Norsk Litteraturfestival. Ta en reise gjennom litteraturens prisbelønte verden, med verk fra årets og fjorårets vinnere.

Nobelløype

95 år etter at Sigrid Undset mottok prisen, fikk Norge sin fjerde Nobelprisvinner i litteratur. Under årets festival vil vi feire Jon Fosse med diskusjon av forfatterskapet, teaterforestilling og poesikonsert, men også hans forgjengere.

 

Bransjeløype

 Her har vi samlet alle arrangementer som skjer på bransjescenen, og lagt til noen utvalgte poster for å hjelpe alle bransjekollegaer å orientere seg i et hav av muligheter.