Pegasus

Om Pegasus 

Pegasus formidler litteratur til barn og unge gjennom  hele av året i form av kurs og verksteder, konkurranser og aktiviteter, forfattermøter, prisutdelinger og tekstlesing.

Pegasus-programmet holder høy kunstnerisk kvalitet og representerer bredde, både med hensyn til sjangre, språk og formidlingsform. Gjennom samarbeid med skoler og barnehager når Pegasus ut til et bredt publikum og presenterer etablerte og yngre forfatterne/illustratører side om side.

Norsk litteraturfestival skal også være en viktig møteplass for et voksent publikum med interesse for barne- og ungdomslitteratur og tilby et faglig interessant program.

Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og unge har navnet PEGASUS, etter en navnekonkurranse i 2007 da festivalens omfattende satsning på barn og unge ble etablert. Les mer om hvor ordet Pegasus kommer fra her.

I programmet kan du velge «Pegasus», symbolisert ved hesten Pegasus, og få opp liste over alle arrangement for barn og unge. Deler av Pegasusprogrammet slippes i februar, så følg med!

«UDE FRA DET TOMME, IND MOT DET VARMERE»
Sigbjørn Obstfelder, Digte

Leselyst med Pegasus

Lærere i Lillehammer-skolen, Norsk Litteraturfestival og Lillehammer bibliotek har samarbeidet om å lage en lesebingo som dere alle inviteres til å ta i bruk. Spill bingo, les bøker og andre tekster, besøk festival og bibliotek, snakk om litteratur og vinn fine premier sammen med klassen deres.

Småtrinnet

Lesebingo for 1.-4. klasse.

I tillegg til selve bingoen finner dere to ekstraressurser:  en mal for bokrapport samt en modell til hvordan boksamtaler kan gjennomføres. Modellen er utviklet og skrevet ned av lærerspesialistene.

Last ned LESEBINGO

Last ned MAL FOR BOKRAPPORT

Last ned MODELL FOR BOKSAMTALE

Mellomtrinnet

Lesebingo for 5.-7. klasse

Last ned LESEBINGO

Last ned BOKRAPPORT

Ungdomstrinnet

Lesebingo for 8.-10. klasse

Last ned LESEBINGO