Det er stor stas med Nobelprisen til sørkoreanske Han Kang i dag! Vi var heldige nok til å ha henne som gjest under Norsk Litteraturfestival i 2019, da hun ble innlemmet i Fremtidsbiblioteket og deltok på Litterær festaften sammen med blant andre Per Petterson, Leïla Slimani og Édouard Louis, og i et forfattermøte på Bjerkebæk, hvor hun snakket om blant annet hennes store verk Vegetarianeren, Levende og døde og Hvit.

Festivalsjef Marit Borkenhagen uttrykker stor glede over kunngjøringen: «Så stort med Nobelprisen til Han Kang! Hun har et sterkt og særegent forfatterskap som sikkert vil utvides og utvikles i årene som kommer. Hun fortjener så absolutt flere lesere og all oppmerksomheten Nobelprisen i litteratur gir!»
Programsjef Yukiko Duke, som kommenterte for Sveriges Radio, er også svært begeistret: «Han Kang er et utmerket valg! Akademiet har bestemt seg for å belønne en forfatter som har mange produktive år foran seg. Hun skriver polyfone romaner – mange stemmer kommer til orde – om fortrengte traumer. Både personlige traumer og traumer i det sørkoreanske samfunnet. Men med sitt språk, som er like poetisk som det er nådeløst, gjør hun romanene allmenngyldige og relevante også for oss som lever langt fra Sør-Korea.»
Gratulerer til Han Kang, og ikke minst hennes forlag (Pax Forlag i Norge), redaktører, og oversettere!
Bilder fra festivalen: Heidi Sæterbakken