Velkommen til en litterær helaften med fireretters festmiddag i Sigrid Undsets navn på Bjerkebæk.
«Sigrid Undset er ikke den som sender sine personer ut i vinterkulde og uhygge på tom mave for spenningens skyld», skrev en av våre store Undset-forskere Ellisiv Steen. Fra en av sine reiser i Italia skriver hun hjem om «den vidunderlige italienske maten og vinen – om blekksprutunger og artiskokker og omeletter», og om den italienske hvitvinen som man «aldri blir full og dum av, men bare glad og i stemning». I etterlatte brev kan vi lese at hun bestilte oliven og olivenolje fra Frankrike til seg og sin venninne Ingeborg Møller på Lillehammer. Ikke minst dyrket hun sine egne grønnsaker frukt og bær og hadde en stor urtehage på Bjerkebæk. I et essay om den hellige Angela skriver hun: «Mat er gudslån, vin en Guds velsignelse.» Det å samles rundt bordet er noe av det viktigste i livet. Denne kvelden har de flinke folkene på Paa Bordet satt sammen en fireretters meny for oss med inspirasjon og smakebiter fra Sigrid Undsets liv og forfatterskap!
Det blir hedersgjester og taler fra Vigdis Hjorth, Guri Hjeltnes og Unn Falkeid.
«Mat må en ha, enten det er slik eller slik»
Fru Åshild i Kristin Lavransdatter
TIL BORDS MED SIGRID UNDSET
Aperitiff:
Parmaskinke og fiken på crostini
Servert med Prosecco
Forrett
Hvitvinsposjert Piggvar med asparges
mousselinsaus og fritert østers
Hovedrett
Fasanbryst fylt med estragonsmør og spinat
Serveres med artisjokkhjerter, tørrsaltet bacon og madeirasaus
Dessert
Fersken porsjert i Malvasiavin og vanilje
Serveres med sabayonne, mandler og sitronsorbet
Velkommen til en litterær helaften med fireretters festmiddag i Sigrid Undsets navn på Bjerkebæk.
«Sigrid Undset er ikke den som sender sine personer ut i vinterkulde og uhygge på tom mave for spenningens skyld», skrev en av våre store Undset-forskere Ellisiv Steen. Fra en av sine reiser i Italia skriver hun hjem om «den vidunderlige italienske maten og vinen – om blekksprutunger og artiskokker og omeletter», og om den italienske hvitvinen som man «aldri blir full og dum av, men bare glad og i stemning». I etterlatte brev kan vi lese at hun bestilte oliven og olivenolje fra Frankrike til seg og sin venninne Ingeborg Møller på Lillehammer. Ikke minst dyrket hun sine egne grønnsaker frukt og bær og hadde en stor urtehage på Bjerkebæk. I et essay om den hellige Angela skriver hun: «Mat er gudslån, vin en Guds velsignelse.» Det å samles rundt bordet er noe av det viktigste i livet. Denne kvelden har de flinke folkene på Paa Bordet satt sammen en fireretters meny for oss med inspirasjon og smakebiter fra Sigrid Undsets liv og forfatterskap!
Det blir hedersgjester og taler fra Vigdis Hjorth, Guri Hjeltnes og Unn Falkeid.
«Mat må en ha, enten det er slik eller slik»
Fru Åshild i Kristin Lavransdatter
TIL BORDS MED SIGRID UNDSET
Aperitiff:
Parmaskinke og fiken på crostini
Servert med Prosecco
Forrett
Hvitvinsposjert Piggvar med asparges
mousselinsaus og fritert østers
Hovedrett
Fasanbryst fylt med estragonsmør og spinat
Serveres med artisjokkhjerter, tørrsaltet bacon og madeirasaus
Dessert
Fersken porsjert i Malvasiavin og vanilje
Serveres med sabayonne, mandler og sitronsorbet
I samarbeid med Lillehammer museum og Sigrid Undset-selskapet
Bidragsytere