Pegasus har siden 2007 samarbeidet med Foreningen !les om prosjektet «UPrisen – årets ungdomsbok».Nå er prosjektet nominert til Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA-prisen), verdens største litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur.– Det er en stor ære å bli nominert, sier Pegasus-ansvarlig for Norsk Litteraturfestival, Ketil Kolstad. – Vi ser nominasjonen som en anerkjennelse av vår langsiktige satsing på leselysttiltak for barn og unge.UPrisen er ungdommens egen bokpris, og samler årlig 1000 ungdommer til lesedugnad for å kåre årets beste ungdomsbok.Ungdomsjuryen bestemmer selv gjennom alle faser av prosjektet. Prisen deles ut under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.UPrisen er ikke alene om å være nominert til ALMA-prisen. I år er det totalt 245 nominerte kandidater fra 68 land. Blant de nominerte finner vi forfattere, illustratører, fortellere og lesefremmende prosjekter. De andre nominerte fra Norge er:Gro Dahle, forfatterAnna Fiske, forfatter/illustratørMari Kanstad Johnsen, illustratørSvein Nyhus, forfatter/illustratørBjørn F. Rørvik, forfatterArne Svingen, forfatter/formidlerØyvind Torseter, illustratørAnte Mikkel Gaup, formidlerNominasjonene ble offentligjort 19. oktober. Prisen er på fem millioner svenske kroner, og deles ut i Stockholm 9. april 2024.Pegasus og Norsk Litteraturfestival gratulerer alle nominerte, og krysser fingrene for at prisen for første gang kan gå til Norge.Nominerade kandidater 2024