Så lenge Norsk Litteraturfestival har eksistert har debutantseminaret vært et årlig tilbud til norske skjønnlitterære forfattere. I fjor styrket vi debutantsatsningen med flere plasser og et større fokus på formidling. Alle som deltar på seminaret blir invitert til å opptre som forfatter i festivalprogrammet og vårt mål er, i tillegg til at det skal være inspirerende dager som bidrar til at dere 2023-debutanter blir et sammensveiset kull, også kan reise hjem igjen som tryggere og bedre formidlere.

Debutantseminaret går over to dager, tirsdag 28. og onsdag 29. mai, og vil bli holdt på Nansenskolen på Lillehammer. Vi er veldig glade for å ha med oss forfatterne Bjørn Vatne og Vilde Kamfjord, som seminarverter.

I tillegg til det faglige legges det opp til et sosialt program. Tirsdag kveld inviteres alle debutantene til åpningsforestillingen på Maihaugen og en påfølgende mottakelse sammen med andre av festivalens gjester. Onsdag kveld er det lagt opp til matservering, opplesning og musikk på Nansenskolens årlige hagefest.

Festivalen dekker reise t/r Lillehammer (er du bosatt utenfor Norge dekker vi reisen i Norge), to overnattinger og bespisning. Alle deltakere får artistpass som gir gratis inngang til festivalens arrangementer og alle som får plass på seminaret vil også få tilbud om å opptre i et honorert arrangement på festivalscenen. Dette kommer vi tilbake til etter at plassene er fordelt.

«Det var en uke fylt med erfaringsutveksling, aktualitet og kunnskap som blir nyttig for et videre skriveliv. Et flott arrangement med flinke og oppbyggende folk!» Victoria Dalsberget om Debutantseminaret 2022, Bok365.

Vi vet at Debutantseminaret betyr mye for mange og håper du vil søke! Påmelding forutsetter deltagelse på hele seminaret. Seminaret har et begrenset antall plasser, fyll derfor ut vårt søknadsskjema og søk om plass innen 10. januar 2024. Norsk Litteraturfestivals debutantsatsning er støttet av Forfatterforbundet.

PS: Invitasjonen gjelder alle som debuterte skjønnlitterært på et norsk forlag i 2023. (Debuterer man i 2024, blir man invitert i 2025).