Årets Pegasusprogram er ute, og åpent for påmelding! Vi gleder oss til å kunne presentere nesten 100 morsomme, spennende og lærerike arrangementer for alle i skole og barnehage under Norsk Litteraturfestival 27. mai-2. juni. Her kan du oppleve stjerneforfattere, verksteder, danseforestillinger og mer.

Høydepunktene inkluderer:

  • En av Norges mest suksessrike barnebokforfattere noensinne, Maria Parr, kommer til Lillehammer for å snakke om Oskar og eg sammen med illustratør Åshild Irgens. Boka vant Brageprisen for beste barnebok i 2023.
  • Håkon Marcus opplever kjempesuksess med sin fantasy-debut Villdyr, som tegner til å bli en serie på minst tre bøker til. Boka er allerede innkjøpt til oversettelse i flere land. Debutanten møter Norges store fantasy-dronning Siri Pettersen, som villig deler av sin internasjonale erfaring.
  • Danser og forfatter Mariko Miyata-Jancey har sammen med musiker Sofiolina laget en nydelig produksjon med høytlesning, musikk, dans og illustrasjoner basert på bildeboka Mieko danser. Det handler om å tørre å være seg selv i en verden hvor kjønn og legning ofte er definerende.
  • Islandske Rán Flygenring vant Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboka Vulkanutbrudd, hvor hovedpersonen Kaktus er med mor på jobben som turistbussguide. Sammen blir de vitner til et vulkanutbrudd.
  • Barna jubler for bokserien Trollheim av Arne Lindmo! I 2022 vant Trollheim – Kråkeslottets hemmelighet ARK-prisen, og serien har på kort tid opparbeidet en stor fanskare.
  • Vegard Markhus har med boka Alien i klassen – mitt liv på feil planet åpenbart fått utløp for alle sine kreative krumspring i både ord og strek. Det er speisa, morsomt og samtidig stramt og lettlest
  • Bøkene om den gærne og litt pinlige pappaen til Sally har blitt en kjempehit!  Dette er en dansk bestselgende serie om Sally, hennes lillebror Eddie og deres ganske håpløse pappa, som tuller og tøyser, lyver og overdriver. Møt forfatteren Thomas Brunstrøm sammen med sin norske oversetter Jan Christopher Næss!
  • Svenske Kristina Sigunsdotter har skrevet en av årets mest sjarmerende barnebøker med Humlen Hansens Hemmeligheter. Med svart humor og stort alvor skildrer Kristina Sigunsdotter en helt vanlig, ekstraordinær elleveåring.

Opplev disse og mye, mye mer på Lillehammer. Se hele programmet og meld på din gruppe her.