Kultur- og likestillingsministeren og kunnskapsministeren lanserer ny, nasjonal leselyststrategi under Norsk Litteraturfestival

Det er store forventninger til den nye, nasjonale leselyststrategien og under Norsk Litteraturfestival blir innholdet kjent. To departementer og to statsråder; kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, kommer for å lansere den nye, nasjonale leselyststrategien på Lillehammer bibliotek onsdag 29. mai kl. 12.00.

Kultur- og likestillingsministeren uttaler:

  • Lesing kan være spennende og meningsfylt, og det gjør at vi vokser og blir mer forståelsesfulle. Men lesing er også veldig viktig for det meste i livet – på skolen, på arbeidsplassen og på fritiden. Det gir oss muligheten til å delta i samfunnet og i demokratiet vårt. Derfor er det så viktig for oss å snu trenden med lavere leselyst og dårligere leseferdigheter blant barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery

Kunnskapsministeren fortsetter:

  • Lesing er rett og slett avgjørende for ungene våre. Leser vi godt, lærer vi mer. Skal flere bli glade i å lese og flinke til å lese, kan vi ikke jobbe hver for oss. Det er noe vi må jobbe med i barnehagene, i skolen, i hjemmene, i kulturtilbudet og i samfunnet ellers. Derfor legger vi frem denne strategien sammen.

Rett etter lanseringen blir også en paneldebatt om akkurat denne strategien.

Regjeringen har i Hurdalsplattformen varslet en ny nasjonal leselyststrategi som har skapt forventninger. I mellomtiden har det kommet stadig mer nedslående rapporter om norske barn og unges leseferdigheter og ikke minst; de opplever mindre leselyst. Hva kan gjøres for å sikre leselyst og en lesende befolkning også i framtida? Hva vil skje med demokratiet vårt om vi mislykkes?

I panelet: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, Høyre-politiker og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Margret Hagerup, direktør i Forleggerforeningen, Trine Skei Grande, professor ved Lesesenteret, Åse Kari Hansen Wagner og festivalsjef for Norsk Litteraturfestival, Marit Borkenhagen. Debatten ledes av Håkon Haugsbø.