I tillegg til Dobloug- og Bjørnsonprisene er det mange litterære priser som deles ut under Norsk litteraturfestival, og nå har alle vinnerne blitt avslørte!

Bokhandelens forfatterstipend

Martin Ingebrigtsen, Dordi Strøm, Olav Løkken Reisop og Lars Henrik Eriksen

Bokhandlerforeningen deler hvert år ut Bokhandelens forfatterstipend til tre skjønnlitterære forfattere for voksne: Ett stipend på 200 000 kroner og to stipend på 60 000 kroner hver. Det er det litterære råd i Forfatterforeningen som innstiller forfattere til stipendene.

– Bokhandelens forfatterstipend går til fire sterke forfatterskap som vi har store forventinger til i årene som kommer, sa direktør i Bokhandlerforeningen Anne Schiøtz

Les mer.

Ordknappen

Ronja Svenning Berge, Trond Bredesen, Oda Valle, Haile Bizen, Camilla Kuhn, Helen Blind Bransfjell, Ánne Márjá Guttorm Graven, Sivert Kintel, Det flerspråklige bibliotek

Ordknappen er en pris som Leser søker bok deler ut hvert år til forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere.

Mottakerne av prisen har vist et lysende eksempel på hvordan bøker kan utvikles til i større grad å nå alle, også de som leser i motvind. Ordknappen er et ferdighetsmerke og et bevis på at mottakeren med rette kan kalle seg «autorisert forfatter for alle».

Les mer.

Uprisen – årets ungdomsbok

Neda Alaei

Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok.
Den nasjonale Upris-juryen består av syv 9. klasser fra ulike fylker. Klassene leser fem ungdomsbøker valgt ut på bakgrunn av ungdoms anmeldelser av alle årets ungdomsbøker. Klassene gjør seg opp en mening om bøkene før delegater fra alle klassene møtes til storjurymøte på Lillehammer hvor den endelige vinneren kåres.

Les mer.

 

Det skjønnlitterære oversetterfonds pris

Gøril Eldøen

Deles ut for en oversetters samlede virke og er på 50 000 kroner. Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterfond ble opprettet 1996 og var et samarbeid mellom Norsk Oversetterforening, Cappelens Bokklubber og De norske Bokklubbene.

Les mer.

 

LOs litteraturpris

Monica Goksøyr

LOs litteraturpris skal fremme norsk arbeiderlitteratur, og deles ut annethvert år. Prisen skal øke statusen til arbeiderlitteraturen og løfte frem arbeidsfolks fortellinger.

Prisen tildeles på bakgrunn av skriftlige verk som utmerker seg ved å gi økt forståelse og innsikt i liv levd i arbeiderklassen, gjennom god formidling og høy litterær kvalitet. Det kan være roman, noveller, poesi, dramatikk eller andre sjangre. Prisen kan både tildeles for et konkret verk, og for et varig arbeid.

Les mer.