Norsk Litteraturfestival er mye mer enn bare en hektisk festivaluke på våren. Pegasus inviterer skoler og barnehager til store litteraturopplevelser gjennom hele året! Og høsten 2024 har vi mye spennende å by på…

Nytt av året er at vi kan tilby forfattermøte på Vinstra som et tilbud til mellomtrinnselevene i Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu. Dette tiltaket har kommet i stand gjennom støtte fra Sparebank1 Gudbrandsdal og i samarbeid med kulturetaten i Nord-Fron. En av Norges råeste tegneserieskapere, Odin Helgheim, kommer for å tegne og fortelle fra Ragnarok-serien som nå teller fem bøker. Norsk Litteraturfestival organiserer busstransport for skoler som har behov for det.

Hovedaktiviteten i Pegasus sitt høstprogram foregår som vanlig i Lillehammer Bibliotek og Litteraturhus. Her blir det forfattermøter og arrangementer for både barnehager, småtrinnet og mellomtrinnet. Felles for disse arrangementene er ikke bare at de bygger på gode barnebøker, men også at de formidles av noen av landets beste formidlere.

I samarbeid med Skolekontoret i Lillehammer gjennomføres det også denne høsten kurs i Barnebokbad-metodikken for lærere. Vi oppfordrer så mange som mulig om å melde seg på. I desember vil det bli avholdt barnebokbad med vinneren av Bokslukerprisen 2024, Hanne Gjerde Buchs bok EVIGHETSSPILLET, som er en feel-good roman i krysningen mellom fantasy og realisme.

I forbindelse med at Smestad Ungdomsskole har oppgradert skolebiblioteket sitt og fått prosjektpenger for å kjøpe inn ny ungdomslitteratur, har vi i Pegasus/Norsk Litteraturfestival gleden av å bidra med ett forfattermøte på hvert av de tre trinnene.

Det kan være begrenset kapasitet på enkelte arrangementer, så vi oppfordrer til å melde på
din (-e) klasse (-r) tidlig her

Hjertelig velkommen til høstens arrangementer!

Ketil Kolstad & Ole Ivar Burås Storø